Fotoreis

Genieten, reizen, fotograferen… Sinds wij in Spanje woonachtig zijn hebben wij de vele locaties, bezienswaardigheden en mooie natuur ontdekt. Deze willen wij u niet onthouden. Daarom zijn wij onze brabantse gastvrijheid, de prachtige omgeving en een passie voor fotografie gaan combineren in een 7-daagse fotoreis.

Omgeving en natuur

Vanaf december 2017 zijn Angelie en ik (Henk) woonachtig in Hondon de los Frailes, een klein dorpje 45 km ten noorden van Alicante aan de Costa Blanca. Samen proberen we hier een bestaan op te bouwen, door regelmatig een aantal kamers van onze Casa de la Piña te verhuren.

Omdat we onze gasten graag willen mee laten genieten van de Spaanse steden, de mooie omgeving en natuur, zijn wij samen eigenlijk altijd op zoek naar mooie en steeds weer nieuwe locatie’s.

Fotografie

Van alleen maar wat fotograferen tijdens een vakantie, ben ik me beetje bij beetje steeds meer gaan verdiepen in fotografie. Mijn voorkeur gaat uit naar het fotograferen van architectuur en landschappen. Het in een lijnenspel vastleggen van gebouwen of vroeg de natuur in en genieten van het vrije gevoel.

Erg belangrijk hierbij is, vanwege het licht, het tijdstip van de te bezoeken locatie. Veelal is dit in de vroege ochtend of wat later op de dag. Voor mij is fotograferen eigenlijk schrijven met licht…

We nemen je mee op reis

Ons idee was om dit alles eens te combineren in een kleinschalige fotoreis. Je verblijft een aantal nachten in Casa de la Piña, gelegen tegen een berg in een kleine Spaanse Campo. Hier verzorgen wij je dan van een uitgebreid ontbijt, een lunch of diner.

De locaties

We hebben een aantal fotolocatie’s geselecteerd en aan de hand van wat de beste bezoektijden zijn hier voor inmiddels ook een schema op papier gezet. We brengen o.a. een bezoek aan een waterval, de Zoutmeren en de Spaanse kust.

Ook het bezoeken van steden zoals Alicante en Valencia staan op het programma.

Verblijf

Tijdens je verblijf in één van onze kamers van Casa de la Piña (een gedeelde kamer met eigen ingang en privé badkamer) geniet je elke morgen van een vers ontbijt en ook zijn een aantal dagen een lunch of diner inbegrepen.

Graag helpen wij je ook en staan wij altijd voor je klaar met het geven tips, het kiezen van een mooie compositie, of de juiste instellingen van je camera.

De data zijn als volgt:
Fotoweek 1

donderdag 11-02-2024 t/m maandag 16-02-2024
Vol

Fotoweek 2

donderdag 17-04-2024 t/m zondag 21-04-2024
vol